Az autóklíma tisztítása és töltése szervizünkben gyerekjáték!

Az autóklíma tisztítása és töltése szervizünkben gyerekjáték!

Az egyik leggyakoribb panasz, amivel hozzánk fordulnak, hogy a klíma használata során kellemetlen szagot lehet érezni, illetve az sem ritka, hogy általánosságban is furcsa szag van az autóban.

Ilyen esetekben szinte egyértelmű, hogy ki kell tisztítani, fertőtleníteni az autóklímát.

De mi okozza ezt?

A klíma egyik – mondjuk úgy – mellékhatása a kondenzvíz lecsapódása, ami az elpárologtató alatti csepptálcában gyűlik össze, és ebben bizony baktériumok képződhetnek, ami komoly problémákat okozhat.

Erre a megoldás pedig a klíma tisztítás, fertőtlenítés, valamint szorosan ide kapcsolódik a pollenszűrő cseréje is, ami az utastérbe kerülés előtt szűri meg a külső levegőt.

Autóklíma fertőtlenítés az ózon erejével

Autószervizünkben a klíma tisztítását elsődlegesen ózonos fertőtlenítéssel végezzük.

Ez a megoldás azért jó, mert az ózon ereje, semmi máshoz nem hasonlítható módon, garantáltan eltávolítja a gépjármű utasterében megbúvó mikroorganizmusokat.

Ebbe beletartoznak a különféle baktériumok, gombák és vírusok is.

Az ózon, ahogy működésbe lép, oxidáció útján megbontja a vírusok fehérjeburkát, a baktériumok sejthártyáját egyaránt, ezért is a leghatékonyabb fertőtlenítő módszer az ózonos klíma fertőtlenítés.

Ezen felül pedig, mechanikusan is meg tudjuk tisztítani a belső elpárologtatót, aminek köszönhetően teljes lesz a tisztítás.

Az ózonos klíma fertőtlenítés előtti teendők

Ez a technika némi előkészületet igényel tőled is, de ne aggódj, semmi nagy dologra nem kell gondolni, de rendkívül fontos, hogy az autóban ne legyenek élő mikroorganizmusok (például növények), de az élelmiszert, rágógumit és az illatosítót is el kell távolítani.

Nagyon fontos tudni tehát, hogy az ózon minden élő szervezetet károsít, – az emberi tüdőt is – ezért rendkívül fontos a megfelelő szellőztetés az ózongenerátoros fertőtlenítés után.

Amit még érdemes megtenni, az a pollenszűrő cseréje; hiszen, ha ez koszos, büdös, akkor az ózonos fertőtlenítés ellenére is, ezt hamarosan érezni lehet majd az autó belterében is.

Klímatöltés autószervizünkben

A klímatöltés értelemszerűen akkor válik szükségessé, ha a hűtőközeg elszivárgott, tehát nincs belőle elegendő az autóban ahhoz, hogy megfelelően – vagy úgy egyáltalán – hűtsön a klíma.

Autószervizünkben ebben is tudunk Neked segíteni: amellett, hogy automata, digitális klímakarbantartó gépekkel rendelkezünk, kétféle hűtőközeggel is dolgozunk; a „régi”, R134A típusúval, illetve az „új”, R1234yf típusúval is.

Alapvetően, a két hűtőközeg papíron nem váltható ki egymással, azonban a gyakorlatban ez gyakran megtörténik.

Viszont mi, autószervizünkben csak és kizárólag a Te autódnak megfelelő hűtőközeggel töltjük fel a klímát!

Mielőtt ezt megtesszük, egy speciális analizátorral rendelkező géppel megnézzük, hogy az autóban valóban a jó hűtőközeg van-e.

A klímatöltés folyamata

Büszkén elmondhatjuk, hogy már számtalan klíma fertőtlenítésen és töltésen vagyunk túl, így fel vagyunk készülve arra is, hogy akár egyszerre 4-5 autónak a klímáját is fel tudjuk tölteni, automata és manuális berendezéseinknek köszönhetően.

Minden esetben, mielőtt töltenénk, a már említett hűtőközeg ellenőrzés mellett, a nyomáspróba elvégzése is feltétlenül szükséges, hogy ellenőrizzük a rendszer épségét.

Ha pedig mindezek rendben vannak, akkor kezdődhet is a töltés.

Klímatöltés

Klímatöltés munkadíj 7 500 Ft
Nyomáspróba 3 000 Ft
UV festés 1 750 Ft
Olajtöltés 1 750 Ft
Gáz R134a /gramm 30 Ft / gramm
Gáz 123y (HFO) /gramm 100 Ft / gramm
Lefejtés 3 900 Ft

Gyere el autószervizünkbe klíma tisztításra és töltésre!

Gyere el autószervizünkbe klíma tisztításra és töltésre!

Nem kell tehát aggódnod, ha egyszer csak nem hűt a klímád, hozzánk bármikor, bátran fordulhatsz segítségért!

Jelentkezz be hozzánk klíma fertőtlenítésre, illetve töltésre is bátran!

Autóklíma javítás és szervizelés a Méta Autószerviznél

Autóklíma javítás és szervizelés a Méta Autószerviznél

19. kerületi autószervizünkben várunk Téged is, ha klíma javításra, vagy klíma szervizelésre lenne szükséged! Kompresszor, csövek, kondenzátor? Nem gond! Bízd ránk!

Az autóklíma tisztítása és töltése szervizünkben gyerekjáték!

Az autóklíma tisztítása és töltése szervizünkben gyerekjáték!

A klíma tisztítása elsősorban az egészséged miatt, illetve a kellemetlen szagok elkerülése végett fontos, a töltés pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy jól működjön a klímád!

További hasznos cikkek autóklíma töltés, javítás témakörben

Miért nem érdemes bolti spray-vel tisztítani a klímát?

Miért nem érdemes bolti spray-vel tisztítani a klímát?

Az világos, hogy tisztítani kell a klímát, de mikor és hogyan? Érdemes házi megoldásokkal próbálkozni? Ha nem profikra bízod, akár az egészséged is múlhat rajta!

Milyen gyakran kell tisztíttatni az autóklímát?

Milyen gyakran kell tisztíttatni az autóklímát?

A nyári melegben életmentő lehet a klíma, azonban annak karbantartására is oda kell figyelni, ha nem akarunk egész nyáron megfázásos, allergiás tünetekkel küszködni.