Profi autódiagnosztika Budapesten, a 19. kerületben

Profi autódiagnosztika Budapesten, a 19. kerületben

Az autódiagnosztikát leginkább egy CT vagy MR vizsgálathoz lehetne hasonlítani, ugyanis ez egy olyan speciális vizsgálati formája az autónak, amivel a szabad szemmel nem látható hibákat tudjuk feltárni.

Persze, az autó így, vagy úgy, jelzi, ha valami javításra szoruló hiba van, de egyáltalán nem ritka az sem, hogy a diagnosztikai műszer még továbbiakat fedez fel.

Ehhez természetesen speciális diagnosztika berendezés szükséges, amivel mi rendelkezünk, így teljes körű szolgáltatással tudunk fogadni.

De mit is jelent ez?

A diagnosztika nálunk nem csak annyiban merül ki, hogy kiolvassuk a hibakódot, hanem ezt követően, még külön műszeres diagnosztikát is végzünk.

Mit kell tudni az autódiagnosztikáról?

Lehet, veled is előfordult már, hogy hirtelen a semmiből elkezdett világítani valami a műszerfalon, és bármit csináltál, ez a jelzés nem szűnt meg – ügyfeleink leggyakrabban emiatt veszik igénybe ezt a szolgáltatást.

Szerencsére sokan tudják, hogy ez valamiféle problémára utal, amit jellemzően a megfelelő diagnosztikával lehet feltárni.

De műszaki vizsga előtt is érdemes lehet elvégezni, hiszen előfordulhat, hogy a műszer olyan hibát talál, amivel nem engednék át az autót a vizsgán – hiába nem jelzett az autó.

Vannak persze ilyen általános diagnosztikai hibakód olvasók is, amiket bárki megvásárolhat, és sok autót lefednek, de ezek csupán csak arra jók, hogy a hibákat felismerjék.

Így zajlik nálunk az autódiagnosztika

Maga a diagnosztikai folyamat viszonylag egyszerű: rákötjük a műszert az autóra, és várjuk, hogy milyen hibakódokat dob ki.

A diagnosztika során az autó és a műszer közötti kommunikáció kiterjed minden vezérlő készülékre, tehát az autóban lévő összes számítógéppel tud kommunikálni.

Így például fény derülhet többek között:

  • az ajtóvezérlő modulok,
  • a motortéri-, és utastéri áramellátás,
  • a tetőablak és napfénytetők hibáira is.

Mivel ezek a hibakódok általánosak, így egy műszeres diagnosztikai vizsgálatot is végzünk, ami azért jó, mert így még pontosabban meg tudjuk állapítani a problémát.

Ráadásul rendelkezünk olyan dokumentumokkal, amikben a különböző hibakódok magyarázatai szerepelnek, autótípusonként.

Így pedig a teljes diagnosztikai folyamatot végig tudjuk vinni, ami azt jelenti, hogy például nem csak, hogy fel tudjuk kódolni a motor vezérlőt, hanem még az újonnan beszerelt egységeket is össze tudjuk tanítani az autóval.

Emellett pedig még a különböző autótípusok kijelzőjének a nyelvét is tudjuk módosítani, amire a legtöbb szervizben – a megfelelő diagnosztikai műszer hiányában – nincs lehetőség.

Milyen autókat tudunk diagnosztikával megvizsgálni?

Milyen autókat tudunk diagnosztikával megvizsgálni?

Gyakorlatilag bármelyiket.

De, hogy egy kicsit pontosabbak legyünk: az amerikai, koreai és az európai piacon lévő összes autót tudjuk diagnosztizálni.

Autódiagnosztika árak

Maga a hibakód kiolvasása, tehát a hiba azonosítása, fix áras (ezt természetesen a diagnosztikai eszköz használatával végezzük el).

Ezt akkor érdemes igénybe venni, ha csak tájékozódni szeretnél, például egy műszaki vizsga előtt.

A műszeres diagnosztikai hibafeltárásunk óradíjas, tehát időarányosan keletkezik az ár.

A szolgáltatás menete

  • Időpontfoglalás
  • Műszeres hiba diagnosztika
  • Az autó javítása

Autódiagnosztika árak

Műszeres diagnosztikai hibafeltárás (0,1 órás egységekben) min. 1 óra
Hibakód kiolvasása 11 900 Ft
Óradíjak
Személygépjármű 16 510 Ft
Kistehergépjármű 22 225 Ft

További hasznos cikkek autó diagnosztika és hibakód kiolvasás témakörben

Mikor fontos autónkat autódiagnosztikai ellenőrzésre vinni?

Mikor fontos autónkat autódiagnosztikai ellenőrzésre vinni?

Felgyulladt egy jelzőfény a műszerfalon? Stresszes lehet, ha nem vagyunk tisztában a jelentésével, ám aggodalomra nincs ok: erre valók a modern autódiagnosztikai eljárások!