Profi autódiagnosztika Budapesten, a 19. kerületben

Profi autódiagnosztika Budapesten, a 19. kerületben

Az autódiagnosztikát leginkább egy CT vagy MR vizsgálathoz lehetne hasonlítani, ugyanis ez egy olyan speciális vizsgálati formája az autónak, amivel a szabad szemmel nem látható hibákat tudjuk feltárni.

Persze, az autó így, vagy úgy, jelzi, ha valami javításra szoruló hiba van, de egyáltalán nem ritka az sem, hogy a diagnosztikai műszer még továbbiakat fedez fel.

Ehhez természetesen speciális diagnosztika berendezés szükséges, amivel mi rendelkezünk, így teljes körű szolgáltatással tudunk fogadni.

De mit is jelent ez?

A diagnosztika nálunk nem csak annyiban merül ki, hogy kiolvassuk a hibakódot, hanem ezt követően, még külön műszeres diagnosztikát is végzünk.

Mit kell tudni az autódiagnosztikáról?

Lehet, veled is előfordult már, hogy hirtelen a semmiből elkezdett világítani valami a műszerfalon, és bármit csináltál, ez a jelzés nem szűnt meg – ügyfeleink leggyakrabban emiatt veszik igénybe ezt a szolgáltatást.

Szerencsére sokan tudják, hogy ez valamiféle problémára utal, amit jellemzően a megfelelő diagnosztikával lehet feltárni.

De műszaki vizsga előtt is érdemes lehet elvégezni, hiszen előfordulhat, hogy a műszer olyan hibát talál, amivel nem engednék át az autót a vizsgán – hiába nem jelzett az autó.

Vannak persze ilyen általános diagnosztikai hibakód olvasók is, amiket bárki megvásárolhat, és sok autót lefednek, de ezek csupán csak arra jók, hogy a hibákat felismerjék.

Így zajlik nálunk az autódiagnosztika

Maga a diagnosztikai folyamat viszonylag egyszerű: rákötjük a műszert az autóra, és várjuk, hogy milyen hibakódokat dob ki.

A diagnosztika során az autó és a műszer közötti kommunikáció kiterjed minden vezérlő készülékre, tehát az autóban lévő összes számítógéppel tud kommunikálni.

Így például fény derülhet többek között:

  • az ajtóvezérlő modulok,
  • a motortéri-, és utastéri áramellátás,
  • a tetőablak és napfénytetők hibáira is.

Mivel ezek a hibakódok általánosak, így egy műszeres diagnosztikai vizsgálatot is végzünk, ami azért jó, mert így még pontosabban meg tudjuk állapítani a problémát.

Ráadásul rendelkezünk olyan dokumentumokkal, amikben a különböző hibakódok magyarázatai szerepelnek, autótípusonként.

Így pedig a teljes diagnosztikai folyamatot végig tudjuk vinni, ami azt jelenti, hogy például nem csak, hogy fel tudjuk kódolni a motor vezérlőt, hanem még az újonnan beszerelt egységeket is össze tudjuk tanítani az autóval.

Emellett pedig még a különböző autótípusok kijelzőjének a nyelvét is tudjuk módosítani, amire a legtöbb szervizben – a megfelelő diagnosztikai műszer hiányában – nincs lehetőség.

Milyen autókat tudunk diagnosztikával megvizsgálni?

Milyen autókat tudunk diagnosztikával megvizsgálni?

Gyakorlatilag bármelyiket.

De, hogy egy kicsit pontosabbak legyünk: az amerikai, koreai és az európai piacon lévő összes autót tudjuk diagnosztizálni.

Autódiagnosztika árak

Maga a hibakód kiolvasása, tehát a hiba azonosítása, fix áras: 7490 forintba kerül (ezt természetesen a diagnosztikai eszköz használatával végezzük el).

Ezt akkor érdemes igénybe venni, ha csak tájékozódni szeretnél, például egy műszaki vizsga előtt.

A műszeres diagnosztikai hibafeltárásunk óradíjas, tehát időarányosan keletkezik az ár.

A szolgáltatás menete

  • Időpontfoglalás
  • Műszeres hiba diagnosztika
  • Az autó javítása

Autódiagnosztika árak

Műszeres diagnosztikai hibafeltárás (0,1 órás egységekben) min. 1 óra
Hibakód kiolvasása 7 490 Ft
Óradíjak
Személygépjármű 9 900 Ft
Kistehergépjármű 12 500 Ft