A fékjavítás és karbantartás alapvető tudnivalói

A fékjavítás és karbantartás alapvető tudnivalói

A fékjavítás és karbantartás olyannyira alapvető feladat, hogy a szükségességéről nem is kívánunk komolyabb szót ejteni.

A „miért” és a „hogyan” azonban már egy olyan téma, mellyel mindenképp érdemes foglalkozni!

Cikkünkben összefoglaltuk számodra, hogy miért szükséges a fékek rendszeres karbantartása, és milyen esetekben lehet szükség ténylegesen fékjavítási munkálatokra!

Miért szükséges a rendszeres karbantartás?

A féktárcsák és fékbetétek kopóalkatrésznek minősülnek, tehát megfelelő beállítások és rendeltetésszerű használat mellett is bizonyos időközönként cserére szorulnak, ugyanis a fékezéskor fellépő súrlódási erők elkoptatják őket.

Ezek normális, az átlag karbantartási feladatok közé tartozó műveletek, és semmilyen rendellenességre nem utalnak.

A fékbetétek és -tárcsák csereintervalluma típusonként és tulajdonosonként is eltérő lehet, hiszen a kopás üteme nagyban függ az adott járműtől és a sofőr vezetési stílusától is.

A legjobb az, hogyha minden gumicsere és éves karbantartás alkalmával rápillant egy szakember, ugyanis ő biztosan fogja látni, ha közeledik a csere esedékességének ideje!

Mikor kerül sor tényleges fékjavításra?

A fékjavítás kifejezés kissé hétköznapi szófordulat, ugyanis nem csak kifejezetten a fékek, hanem a teljes fékrendszer átvizsgálásra szorul, amennyiben fékkel kapcsolatos problémákra gyanakszol.

Az alábbi jelek tapasztalása mindenképpen valamilyen komolyabb fékproblémára utal:

  • remegő, vibráló kormánykerék fékezés közben,
  • csikorgó hang fékezés során,
  • fékezéskor félrehúz az autó, nehéz egyenesben tartani,
  • érezhetően több idő, nagyobb távolság szükséges adott sebesség nullára való csökkentéséhez.

Bármelyiket észleled, mindenképp fordulj szakemberhez!

Ne feledd: még ha bizonytalan is vagy, jobb egy vaklárma miatt felkeresni őket, mint valós probléma esetén halogatni a látogatást, ezzel pedig veszélybe sodorni magadat és a közlekedés többi résztvevőjét is.

Fékjavítás Budapesten

Fékjavítás Budapesten

A fékek biztonsági kellékek, így javításukat csakis megfelelő szakemberre érdemes bízni.

Amikor szerelőt választasz, akkor érdemes kellő figyelmet fordítani arra, hogy a szakember ismeri-e az adott autótípust, továbbá rendelkezik-e a művelet elvégzéséhez szükséges eszközökkel.

A fékek javításához jól jön, ha a műhely rendelkezik fékhatásmérő berendezéssel.

Ezzel gyorsan pontos információkat lehet szerezni a fékek állapotáról, továbbá a javítást követően is tesztelhetik azok megfelelő működését anélkül, hogy a forgalomba ki kellene mozdulni a járművel.

Fékjavítás a Méta Autószervizben

Márkafüggetlen autószervizünkben szeretettel várunk Téged is, legyen bármilyen típusú és korú az autód.

Szakembereink tapasztalata és remekül felszerelt műhelyünk lehetőséget ad arra, hogy minden autót ugyanolyan magas szintű szolgáltatásban részesíthessünk.

A munkát mi garanciális keretek között végezzük, így biztos lehetsz benne, hogy alapos, pontos munkát fogunk végezni.

Mindannyiunk közös érdeke, hogy csakis olyan eredményt adjunk ki a kezünk közül, mellyel maximálisan elégedett lehetsz, és nem tér majd vissza a gond, mellyel hozzánk fordultál.

Kérj hozzánk bátran időpontot személyesen vagy telefonon!

Ne feledd: nálunk kényelmes az egész folyamat, hiszen a rövidebb javítási és karbantartási munkákat kényelmes, légkondicionált, tiszta helyiségben várhatod meg.