A futómű nem játék: ha gond van, irány a szerviz!

A futómű nem játék: ha gond van, irány a szerviz!

Vannak olyan problémák az autón, amelyeknél nem gond, hogyha nem azonnal javítunk meg.

Egy rossz klíma télen nem feltétlen okoz kellemetlenséget, de egy akadozó hátsó ablak esetén sem tragédia, ha csak jövőhétre kapunk időpontot az autószerelőhöz.

Ha valamilyen problémát tapasztalsz az autón, mindig felelősséggel kell mérlegelned, hogy okozhat-e valamilyen balesetveszélyes helyzetet vagy további kárt számodra: amennyiben a legkisebb esélye is fennál ezeknek, akkor nincs mese: irány a szerelő az első adandó alkalommal!

Te ismered, hogy milyen jeleket észlelsz, hogyha a futóművel vannak problémák?

Ha nem, érdemes elolvasnod ezt a cikkünket, ugyanis a kezeletlen futóműproblémák amellett, hogy számos alkatrészben okozhatnak további károsodást, rendkívül balesetveszélyes helyzeteket idézhetnek elő.

Ezeket tapasztalod, ha baj van a futóművel

Ha a futómű javításra szorul, annak egyértelmű jelei vannak.

Ha az alábbiakat tapasztalod, akkor tudd, hogy mindenképp futómű állításra és ellenőrzésre van szükséged.

  • Ráz a kormány: amennyiben menet közben vibrál a kormány, akkor biztos, hogy a futómű valamely részével gondok adódtak. Általában meghatározott sebességtartományokban jelentkezik ez a jelenség, de nem ritka az sem, hogy a fékezés közben tapasztalható a rázkódás.
  • Jobbra vagy balra húz a kormány: amennyiben egyenes úton, egyenes kormánytartás mellett azt tapasztalod, hogy a kocsi magától jobbra vagy balra mozdul el, biztosan gond van a futóművel. Ugyanezt jelzi a fordítottja is, tehát amikor egyenesen halad a kocsi úgy, hogy a kormány nem áll teljesen egyenesben.
  • Kanyarban bizonytalan az autó úttartása: a rossz futómű bizonytalan úttartást eredményez, mely kanyarban elég hamar kifejezetté válik.
  • Szokatlan zajok: nem túl specifikus jel, hiszen rengeteg hiba esetén tapasztalhatsz furcsa hanghatásokat, azonban, ha a kerekek irányából érkezik a zaj, esetleg fékezés, kormánytekerés közben tapasztalhatod, annak köze lehet a futóműhöz.

A futóműhibák javításának fontossága

A futóműhibák javításának fontossága

A futómű feladata a biztonságos haladás megteremtése, lényegében kapcsolatot létesít az autó és az úttest között.

Ha bárhol hiba jelentkezik, akkor ez a kapcsolat megbomlik, ami a menetbiztonságot nagyban rontja.

Ez abszolút nem játék, hiszen könnyen sodródhatsz balesetbe a legnagyobb odafigyelésed ellenére is.

A saját és mások biztonsága érdekében mindenképp hívd a szerelőt, ha felmerül a gyanúja a futómű gondjának!

Futóműállítás és szerviz Budapesten

A Méta Autószervizben várunk mindenkit, akinek futóműállításra vagy szerelésre van szüksége.

Hatékony, korszerű eszközökkel rendelkezik a műhelyünk, valamint a legjobb szaktudású autószerelők dolgoznak nálunk, így nem kell félned a végeredménytől.

Bátran jelentkezhetsz nálunk, legyen bármilyen típusú az autód: új vagy régi gyártmányokat egyaránt fogadunk, márkától és típustól függetlenül, munkánkat minden esetben garanciális keretek között végezzük.

Hívj minket telefonon vagy keress minket személyesen, és győződj meg szolgáltatásunk magas minőségéről!