Autószerelés otthon: csak ezt ne!

Autószerelés otthon: csak ezt ne!

Gyakran felmerül – főleg a drágább műveletek esetén -, hogy mi lenne, ha otthon megcsinálnánk?

A sógorom úgyis ért az autókhoz, ketten simán megoldjuk.” – hangoztatják egyesek.

Nem is túl ritka látvány, hogy vidéki házak kertjében szétszerelt autót láthatunk.

Egy dolgot kérek Tőled: ne állj neki otthon darabokra szerelni a kocsit!

Megfelelő szerszámok és bizonytalan szaktudás esetén kárt is tehettek az autóban, főleg a modern típusok esetén!

Miért nem érdemes otthon szerelni az autót?

Az autó szerelése pár évtizede még megszokott és az ügyesebbek számára akár kivitelezhető művelet is volt, de ne feledjük, hogy ez 3-4 évtizede volt igaz!

Az alábbi okok miatt érdemesebb autószervizbe vinni a kocsit:

  • Az elmúlt évtizedekben az autók sokkal-sokkal összetettebbé váltak, jelentősen több elektronika, bonyolultabb mechanikai megoldások találhatóak benne, amiket nem lehet egyszerű logikával megismerni és megjavítani úgy, mint ahogyan az egy Trabant vagy egy Lada esetén még lehetséges volt.
  • Az újabb autók esetén már elengedhetetlenek a speciális szerszámok, autódiagnosztikai eszközök a megfelelő javításhoz, amelyek nélkül vagy nem sikerül kivitelezni egyáltalán a műveletet, vagy a kapott eredmény közel sem lesz olyan, amilyenre számítottunk.
  • Sőt, ha nagyon elrontunk valamit, akkor utána lehet, hogy hiába fordulunk szerelőhöz, ugyanis egy otthon tákolt autó javítását kevesen vállalják el szívesen. Ezért sem érdemes egy olyan bonyolult műveletbe belefogni, mint egy kuplung- vagy vezérléscsere, hiszen egyedül szinte nulla eséllyel kaphatunk megfelelő végeredményt.
  • Egy otthoni, elrontott szerelés után az eredeti ár sokszorosát is kifizethetjük egy autószervizben, mire helyre tudják állítani, amit elrontottunk.

Az autószervizben kapott előnyök

Az autószervizektől sokan azért tartanak, mert magasnak tartják az árakat, azonban ez elég felületes hozzáállás, főleg, hogyha számba vesszük, mennyi előnnyel jár, hogyha szakemberekre bízzuk az autót.

  • Minőségi munka, minőségi alkatrészek: egy képzett szerelő tudását és tapasztalatát semmi sem helyettesítheti. Neki már bizonyára volt dolga olyan típusú autóval, mint a Tied, továbbá azt is tudja, milyen minőségű, eredetű alkatrészt kell rendelni ahhoz, hogy ár-érték arányban a lehető legjobban jöjj ki.
  • Biztos előélet: ha egyszer arra kerül a sor, hogy eladd az autót, Te is tiszta lelkiismerettel adhatod át, és az új tulajdonos is nyugodtan veheti birtokba azt az autót, mely 100%-ig biztonságos a folyamatos szakszerű karbantartásnak köszönhetően.
  • Garancia: a garanciális szervizlehetőségek biztosítják Neked, hogy ne kelljen félned attól, hogy az elvégzett munkálat nem lesz tökéletes. Ha bármi problémád adódna, visszaviheted a szervizbe a kocsit, ahol felár nélkül kijavítják a gondot.

Méta Autószerviz = minőségi munka

Méta Autószerviz = minőségi munka

A Méta Autószervizben garanciát vállalunk az elvégzett feladatokra, legyen szó régi vagy új típusú járművekről.

Itt minden tájékoztatást megkapsz, mielőtt belefognánk a szerelésbe, így biztosan nem ér majd meglepetés.

Kérj bátran időpontot!