Autószerviz vagy „sufni tuning”? Ez itt a kérdés!

Autószerviz vagy „sufni tuning”? Ez itt a kérdés!

Sokszor merül fel az a tetszetősnek tűnő gondolat a fejekben, hogy egy-egy kisebb hibát otthon szereljenek meg.

Látszólag sok előnnyel jár, hiszen megspóroljuk a munkadíjat, amit ugyebár minek kifizetni, ha én és a haver közösen is meg tudjuk bütykölni a kocsit, nem igaz?

Az otthoni javítások azonban rengeteg veszéllyel járnak, továbbá meglehetősen korlátozottak a lehetőségek is, így valójában nem jelentenek megfelelő megoldást, pláne nem hosszútávon.

Autószerviz: valóban pénzkidobás?

Az esetek többségében az ember pénztárcája mondatja azt, hogy érdemes lehet megpróbálni otthon, a garázsban kijavítani egy-egy hibát a kocsin.

A valóság az, hogy hosszútávon egyáltalán nem kifizetődőek ezek a műveletek: rengetegszer tapasztaljuk, hogy bár az adott gondot ideiglenesen sikerül megszüntetni, a szakszerűtlen megoldásoknak köszönhetően további, komolyabb problémák jelentkeznek a kocsin.

Ezen felül az is számos problémát okoz, hogyha mégsem sikerül orvosolni a meghibásodást otthoni keretek között.

A rosszul elvégzett bütykölések nehéz helyzetbe hozhatják az autószerelőt, ugyanis az alapgond javítása mellett a helytelen szerelés következményeit is rendbe kell rakniuk.

Ennek eredményeképp rosszabbul járunk, mintha az első percben a szakszervizet hívtuk volna, hiszen oda a saját időnk, feleslegesen költöttünk alkatrészekre, kiegészítőkre, továbbá a szerelés is jóval bonyolultabbá válik, így a munkadíj is az eredetitől magasabb lehet.

Tényleg drága egy autószerviz?

Tényleg drága egy autószerviz?

Az autószervizek árai csak addig tűnnek magasnak, ameddig át nem gondoljuk, valójában miért is fizetünk.

  • Szakértelem: bármilyen gonddal is gurulunk be egy szerelőműhelybe, ott biztosan találunk olyan szerelőt, aki látott már hasonló problémát, és jártas a javításában. Ezáltal egyből kapunk egy biztos megoldást, ők nem csak találomra állnak neki egy-egy szerelési folyamatnak. Ehhez a hatékony munkavégzéshez sok-sok tanulással eltöltött idő és sokéves tapasztalat szükséges.
  • Profi eszközök: egy modern autószerelő műhely számos mérésre, autódiagnosztikára és szerelésre alkalmas eszközt tartalmaz, melyek által hatékonyan felismerhetők a különféle problémák okai találgatás nélkül. A célszerszámok segítségével hatékonyan javíthatók a hibák, felesleges körök nélkül.
  • Minőségi alkatrészek: ha valamilyen alkatrész cseréjére kerül sor, egy szakszervizben biztosan be tudják szerezni a szükséges darabokat minőségi kivitelben. Ehhez kiterjedt partneri kapcsolatok segítenek nekik, így olyan alkatrészek rendelése sem okoz gondot, melyeket civil emberek nehezen tudnának megszerezni. A minőségi alkatrészek hozzájárulnak ahhoz, hogy biztonságosan közlekedhessünk, és ne kelljen rövid időn belül ugyanazzal a problémával szembesülnünk.

A fentiek tekintetében már látható, hogy az autószervizek díjai egyáltalán nem arról szólnak, hogy minél több pénzt szedjenek be egy-egy embertől.

A minőségi munka és a szakértelem elengedhetetlen az autó hibáinak megfelelő javításához.

Profi segítség a Méta Autószervizben

Ha még nem találtad meg a számodra megfelelő autószerelő műhelyt, akkor érdemes felkeresnek a Méta Autószerviz csapatát.

Sok éves tapasztalattal rendelkező kollégáink típustól, márkától és életkortól függetlenül vállalják a járművek szerelését, beleértve a kisteherautók szervizelését is.

Kérj időpontot telefonon, vagy térj be hozzánk személyesen!