Az autószerviz látogatás szükségének 3 jele

Az autószerviz látogatás szükségének 3 jele

Néha hajlamosak vagyunk elbagatellizálni az autószerviz látogatását, pedig ez nem egy kikerülhető teendő, és most itt nem csak a kötelező éves szervizekre gondolunk.

Két alkalom egyértelmű és biztos a szervizlátogatások esetén: a már említett rutinellenőrzés és a sürgető, autó használatát ellehetetlenítő meghibásodások.

De mi van akkor, hogyha „csak” világít egy szokatlan jelzés az autón?

Mi van, ha kicsit balra húz az autó?

Az ilyen, és ehhez hasonló jelekre kell leginkább figyelni, ugyanis rengeteg nagyobb volumenű bajt meg lehet előzni, ha időben autószervizbe megyünk ilyen tapasztalások esetén.

Az alábbiakban összeszedtük, mik azok a jelek, melyek esetén a rutinkarbantartáson kívül be kell iktatni egy plusz autószerviz látogatást!

1. Húz az autó valamelyik irányba

Bizonyára Neked is volt már dolgod azzal a jelenséggel, amikor is az autód úgy viselkedik, mintha különös vonzalmat érezne az út jobb vagy bal oldala iránt.

Az elengedett, egyenesen álló kormány mellett az autónak nem szabad valamely irányba kitérnie.

Ha mégis ezt teszi, irány az autószerviz: általában a futóművel van ilyenkor valami gond, de a kerekekkel is lehet probléma.

A futóműproblémák nem halogathatók, ugyanis biztonsági kockázattal jár így közlekedni, továbbá fontos alkatrészek kopását eredményezheti.

Ez utóbbi által gyorsan elintézhetjük, hogy a kis tételű futóműállítás drága javítássá váljon!

2. Világító jelzések a műszerfalon

Világító jelzések a műszerfalon

Amennyiben valamilyen hibajelzés kigyullad a műszerfalon, akkor mindenképp szakemberhez kell fordulni.

Természetesen az interneten utána lehet nézni, mit jelent az adott lámpácska, de a pontos jelentést és a szerelés megfelelő módját csakis műhelyben tudják megállapítani, ugyanis autódiagnosztika szükséges hozzá.

Semmiképp se álljunk neki otthon megkeresni a probléma forrását, hiszen, ha belekontárkodunk a szerelők munkájába, nekik is megnehezítjük a hatékony munkát!

3. Rendellenes hangok

Nem kell sok idő ahhoz, hogy az ember hozzászokjon a saját autója produkálta hangokhoz.

Érdemes rájuk odafigyelni, és időnként lehalkítani a nyári autózások közepette a zenét, ugyanis a motortérből, váltó felől érkező szokatlan hangokat nagyon is komolyan kell venni.

Ezek az első, ámde komoly jelei lehetnek például motor vagy kuplungproblémáknak, de a váltóval kapcsolatos gondok is jelentkezhetnek ekképpen.

Persze a hallottak alapján nem lehet meghatározni a gondot, de bármi furcsaságot veszel észre, irány a szerelő, mielőtt megállna az autó valahol az út szélén!

Autószerviz a 19. kerületben

Autószerelőt választani felelősség, ugyanis a megfelelő műszaki állapot szoros összefüggésben van a biztonságunkkal.

Tapasztalt szakembereink hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek, és várnak mindenkit, érkezzen akár régi vagy új autóval.

Márkától, életkortól és autótípustól függetlenül számíthatsz ránk, még kisteherautók esetén is!

Foglalj hozzánk időpontot telefonon, vagy térj be hozzánk személyesen, és győződj meg a szolgáltatásunk minőségéről!