Eljött a nyári gumicsere ideje: ne feledd a futóműállítást sem!

Eljött a nyári gumicsere ideje: ne feledd a futóműállítást sem!

Bár az időjárás nem siet hozni a nyárias időt, azért lassan ismét elérkezik a nyári gumis időszak.

A Te autód készen áll a meleg időjárásra?

Cikkünkben adunk néhány fontos támpontot, melyre érdemes odafigyelned, amikor a kocsidat felkészíted a nyári szezonra!

Mikor kell lecserélni a téli gumit?

Szerencsére a nyári gumi felhelyezése kissé nyugodtabb teendő, mint a téli abroncsé, ugyanis itt nincs egy olyan veszélyes határ, amelynél kötelezően felhelyezendő a nyári szett.

A nyári gumik felszerelését akkor javasoljuk, hogyha a napi középhőmérséklet tartósan 10 C0 fok felett van már, így nem kell az első napsütéses napon fejvesztve rohanni a gumishoz.

Ennek legfőbb oka az, hogy az említett átlaghőmérséklet alatt még gyakran előfordul, hogy éjszaka 0 fok közeli a hőmérséklet, és ilyenkor az aszfalt sem tud még annyira átmelegedni egy kis langyos napsütéstől nap folyamán, hogy azon megfelelően tapadhasson a nyári abroncs.

Mit ellenőrizz, mielőtt felteszed a nyári gumit?

Természetesen – mint minden abroncscsere előtt – ellenőrizni kell az gumik épségét.

Amennyiben bármilyen deformitást, sérülést érzékelünk rajta, akkor új abroncsokat kell vásárolnunk!

Akkor is ugyanez a teendő, hogyha a profilmélysége nem megfelelő a guminak (a jogszabályok szerint minimum 1,6 mm mély barázdák szükségesek, de a szakértők már 3-4 mm környékén ajánlják a cserét).

Futóműállítás tavasszal

Futóműállítás tavasszal

A gumicserékhez kapcsolódóan kötelező teendőként érdemes feljegyezni a futóműállítást és -ellenőrzést is, ez a művelet általában évente kétszer (a tavaszi-őszi gumicsere idejekor) megejtendő.

A kerekek leszerelésekor lehet a legjobban rálátni a futóműre, így ilyenkor könnyebben felfedezhetőek az esetleges hibák.

A rosszul beállított vagy hibás futómű rontja a menetbiztonságot, továbbá számos alkatrész fokozott kopását és idő előtti cseréjét eredményezheti, így akkor is rengeteg felesleges kárt okozhat nekünk, hogyha a balesetet meg is ússzuk.

A futómű beállítására és rendszeres ellenőrzésére mindenkinek sort kell kerítenie, akkor is, hogyha nem érzékel különösebb problémát.

A futóműbeállítás egy rövid ideig tartó, akár helyben – a gumicserével összekötve is - elvégezhető művelet, amivel nem csak a biztonságunkat alapozhatjuk meg, hanem az előbb említetteknek köszönhetően hosszútávon spórolhatunk is.

Kérj időpontot gumicserére és futóműállításra!

Mint láthatod, a sem a gumicsere, sem pedig a futóműállítás nem gyerekjáték.

Ha nem szeretnéd, hogy veszélyes helyzetbe kerülj, érdemes időben foglalnod időpontot ezen műveletek megejtésére.

Műhelyünkben szívesen fogadunk Téged is, autódat kortól, márkától és típustól függetlenül vállaljuk.

Szakembereink hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek, így az esetleges futómű hibákat rögtön kiszúrják!

A gumicsere és futóműállítás folyamatát akár helyben is megvárhatod: klimatizált, kényelmes, tiszta váróteremben pihenhetsz, míg szakembereink dolgoznak az autódon.

Kérj időpontot telefonon, személyesen vagy akár online is foglalhatsz!