Elmondjuk, hogyan zajlik a vezérlés cseréje

Elmondjuk, hogyan zajlik a vezérlés cseréje

A vezérlés cseréje olyan művelet, mely előbb-utóbb minden autó életében szükségessé válik.

Annak ellenére, hogy ez egy jól kiszámítható és tervezhető feladat, sokakat meglepetésként ér, amikor eljön a csere ideje, és még nagyobb a döbbenet, amikor ennek részleteivel szembesülnek.

Cikkünk segítséget nyújt, hogy mielőbb képbe kerülhess a vezérlés cseréjének menetével, esedékességével, hogy Téged ne érjen váratlanul, ha sort kell keríteni rá!

Vezérlés csere: mikor esedékes?

A vezérlés cseréje nem annyira általánosan behatárolható időtartam szempontjából, mint például egy olajcsere.

Az átlagos, ajánlott időintervallumok szíjas vezérlés esetén 60.000 és 120.000 km közé tehetőek, míg láncos vezérlés esetén ez akár 300.000 km is lehet.

Általánosan elfogadott az a tanács is, hogy szíjas vezérlés esetén 5 évente érdemes beiktatni a cserét, akkor is, ha nem értük el a maximálisan futható kilométereket.

A pontos időtartam erősen függ az autó típusától, így érdemes szerelővel konzultálnod, ugyanis ő az autód típusa alapján meg tudja mondani pontosan, hogy milyen gyakran kell figyelmet fordítanod erre.

Hogyan zajlik egy vezérlés csere a Méta Autószervizben?

Egy minőségi autószervizben mindig egy előzetes konzultációval kezdődnek az ilyen karbantartási műveletek.

Ennek során szemrevételezik a járműved, és hoznod kell az autód forgalmi engedélyét is, ugyanis az ebben lévő adatok szükségesek ahhoz, hogy a vezérléssel kapcsolatos alkatrészek pontos típusát behatárolhassák a szakemberek.

Ezek alapján kaphatod meg a pontos árajánlatot, valamint, itt már megközelítőleg látni fogjátok, mennyi idő szükséges a cserefolyamatra.

Mennyibe kerül a vezérlés cseréje?

A vezérléssel kapcsolatos karbantartási munkálatok nem is egyszerű és nem is rövid folyamatok, ezáltal nem is tartoznak sajnos a legolcsóbb munkálatok közé.

Az ár széles skálán mozoghat az autótípustól függően, de az alapdíj 39.000 Ft-ra tehető jelenleg, mely nem kőbevésett szám, hiszen a szükséges alkatrészek, vagy egy összetettebb cserefolyamat változtathat ezen az összegen.

Pontos árakat az előzetes konzultáció során fogsz kapni.

Nem kell aggódnod, nem lesz zsákbamacska a fizetendő végösszeg, hiszen itt már látja a szerelő a szükséges alkatrészeket, tudja, hogy kell-e egyéb karbantartási munkálatra sort keríteni, és nagyjából behatárolható a munkaórák várható száma is.

Mielőtt belefogtok a munkába, mindent pontosan tudni fogsz, hogy tervezhess az idővel és a költségekkel.

Vezérléscsere a Méta Autószervizben

Vezérléscsere a Méta Autószervizben

Várunk szervizünkben Téged is vezérléscserére vagy az azzal kapcsolatos konzultációra!

Az autód típusától és korától függetlenül fogadunk.

Tisztában vagyunk vele, hogy a vezérlés cseréje nem egy kis művelet, így minden esetben törekszünk rá, hogy az összes szükséges információt megkaphasd tőlünk előre, hogy nyugodtan, kiszámítható módon vághass bele a folyamatba.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, minden kérdésedre örömmel válaszolunk, és szerelőink segítenek benne, hogy ne érjen váratlanul, ha eljön a vezérlés cseréjének ideje!