Fékszerviz Budapesten – így zajlik a fékjavítás

Fékszerviz Budapesten – így zajlik a fékjavítás

Bízunk benne, hogy a fékek fontosságát senkinek nem kell részleteiben ecsetelnünk, hiszen ez a biztonságunk egyik alapkelléke.

Enélkül nem közlekedhetnénk nyugodtan, ugyanis hiába tudunk bármekkora sebességre pillanatok alatt felgyorsulni, ha megállni nem tudunk utána.

Cikkünkben összefoglaljuk, hogy hogyan zajlik a fékjavítás fékszervizünkben, így pontosan tudhatod, mire számíts, ha ne adj’ Isten valamilyen fékproblémára utaló jelet tapasztalsz.

Fékjavítás: mikor kerül rá sor?

Először is érdemes elkülöníteni a fékek karbantartását és tényleges javítását.

A karbantartás alatt azt a rutinfolyamatot értjük, amikor az elkopott fékbetéteket vagy féktárcsákat újra cseréljük.

Ez egy teljesen normális esemény, minden autónak szüksége van rá bizonyos időközönként, ugyanis a fékek kopóalkatrésznek számítanak, és minden egyes megállásnál kopnak egy kissé a súrlódási erőknek köszönhetően.

A fékjavítás már más téma: a javításra rendellenes működés esetén kerül sor.

A rosszul működő, hibás fékek életveszélyes helyzeteket okozhatnak, így ezek kiemelt fontosságú műveletként kezelendők.

A fékjavítás egy komplex folyamat

Nem véletlen, hogy nem mindenhol vállalják a rossz fékek javítását, ugyanis ez egy rendkívül komplex feladatnak számít.

Ilyenkor nem csak magát a féktárcsát és fékbetétet kell megvizsgálni, hanem a fékpedált, a fékpofákat, fékcsöveket, fékmunkahengereket, fő-fékmunkahengert, továbbá a fékolajat is érdemes két évente ellenőrizni, cserélni.

Természetesen bárhol tapasztalunk problémát, az adott alkatrészt cserélni kell.

Különlegesebb eset, amikor az ABS kockával akadnak gondok: ennek a cseréjét kizárólag megfelelő autódiagnosztikai felszerelésekkel lehetséges megoldani, ugyanis az új alkatrészt úgymond be kell majd tanítani az adott autó paramétereinek megfelelően.

Továbbá fontos megemlíteni azt is, hogy a fékszerviz csakis akkor tekinthető teljeskörűnek, hogyha a folyamat végén a megfelelő berendezéssel be is mérik azt, és erről jegyzőkönyvet állítanak ki.

Sajnos ilyen eszközzel rendkívül kevés műhely rendelkezik, pedig elengedhetetlen a szakszerű fékjavítási procedúrához.

A Méta fékszervize

A Méta fékszervize

Tudjuk, hogy felelősséggel tartozunk mindazok iránt, akik ránk bízzák az autójukat, és ezzel együtt a biztonságukat is.

Éppen emiatt óriási körültekintéssel végzünk minden folyamatot annak érdekében, hogy csakis kifogástalan eredményt adjunk ki a kezeink közül.

A folyamat részedről rendkívül egyszerű, és fontos tudnod, hogy nálunk nem lesz zsákbamacska a végeredmény és végösszeg.

  1. Miután elhozod hozzánk az autódat, egy állapotfelmérést végzünk el rajta, melyből megtudjuk, hogy mi okozza az általad tapasztalt hibát.
  2. Ezt követően – mielőtt bármilyen javítási munkálatba belefognánk – egyeztetni fogunk Veled, elmondjuk az eredményeket, továbbá az esetleges alkatrészcserék körüli kiadásokat és a szerelés időtartamát is egyeztetjük. Ezeknek köszönhetően pontosan tudni fogod, mekkora kiadással kell kalkulálnod, és azt is, hogy mennyi időre kell nélkülöznöd a járművedet.
  3. A szerelési folyamat végeztével már csak át kell venned a kész, akkor már tökéletesen működő autódat. Fontos tudnod, hogy a szervizfolyamatokat mindig garanciális keretek között végezzük.

Amennyiben úgy érzed, időszerű lenne a fékek állapotának ellenőrzése, ne habozz, kérj időpontot személyesen vagy telefonon!