Futómű állítás Budapest környékén: elég évente kétszer?

Futómű állítás Budapest környékén: elég évente kétszer?

A futómű állítás egy olyan művelet, melyet normál esetben évente kétszer szokás végezni, mégpedig a téli és a nyári gumik felhelyezésének alkalmával.

Azonban sokan nem tudják, hogy ettől eltérő időpontokban is szükségessé válhat ez a művelet, és nem szabad félvállról venni a dolgot!

Olvass tovább, és kiderül, Neked vajon szükséges-e időpontot kérned!

Mikor szükséges állítani a futóművet?

Az évi kétszeri alkalmon felül akkor van szükség extra alkalomra, hogyha valami váratlan, erős mechanikai behatás éri az autót: ilyen lehet például egy mély kátyún való áthajtás, vagy a parkolás során padkának történő ütközés.

Ezek a hétköznapi események bárkivel megtörténhetnek, különösebben ügyetlennek sem kell lenni hozzá.

A felelősségteljes autósok tudják, hogy ilyenkor nem szabad halogatni a futómű ellenőriztetését és állítását, hiszen komoly gondok is lehetnek ennek elhanyagolásából hosszútávon.

Ezért ne hanyagold el a futómű állítást!

A futómű egy összetett szerkezet, melyben az alkatrészek szoros kapcsolatban állnak egymással működés tekintetében.

Bármelyik eleme sérül – akár csak észrevehetetlenül –, az már kihat a többire, és korrigálás, javítás híján elindulhat a lavina, melyben sorra, idő előtt kopnak el a különféle alkatrészek.

Ezek már nem csupán kellemetlen, de veszélyes és nagy anyagi vonzattal járó problémát is eredményez.

A különféle alkatrészek mellett az abroncsok sem hálásak a rosszul állított futóműért: rendellenes módon, fokozott mértékben kophatnak, ami a normálistól hamarabb indokolja a cserét, és ez tovább tetézi az elhanyagolt művelet súlyos anyagi vonzatát.

Jelek, miszerint eljött a futómű állítás ideje

Jelek, miszerint eljött a futómű állítás ideje

Az említett, indikátornak számító események mellett természetesen lehetnek egyéb, konkrét jelek is, melyek a futómű állításának időlegességére hívják fel a figyelmet.

A legfeltűnőbb jelenség a furcsa, szokatlan hang lehet, mely a futómű hibájának esetében leggyakrabban kopogásként jelentkezik.

Ekkor már az alkatrészek ütközését hallod, nem szabad halogatni az időpont kérését.

Emellett a korábban említett rendellenes gumikopás is egy erősen árulkodó jel, továbbá az is beszédes, ha az autó a szokásostól jobban kileng, rugózik.

Futómű állítás Budapest környékén

Mint láthatod, a megfelelő időközönként megejtett futómű állítás a Te érdekedet szolgálja.

Hosszútávon sokkal kevesebb költséggel jár a rendszeres ellenőrzés, a biztonságodról pedig már ne is beszéljünk.

Szervizünkben a legjobb szakemberek várnak, akik a kiválóan felszerelt műhelyünkben könnyen, precízen és gyorsan meg tudják állapítani, hogy mi a gond a futóművel, és hogyan korrigálható.

Szükség esetén az egyes alkatrészek cseréjére vagy javítására is van lehetőség.

Legyen bármilyen autód – függetlenül kortól, típustól, márkától – a Méta Autószerviz ajtaja nyitva áll előtted!

Időpontot telefonon vagy személyesen kérhetsz, a szervizelés idejét pedig kényelmes, klimatizált, tiszta várónkban töltheted a maximális kényelem érdekében.