Ismerkedj meg a futómű állítással!

Ismerkedj meg a futómű állítással!

Nem voltál még futómű állításon?

Akkor itt a tökéletes alkalom, hogy megismerkedj vele!

Nem kell szégyellni magad, hiszen egy kezdő sofőrnek is el kell valahol kezdeni, valamint hiába vezet valaki, nem biztos, hogy a szerviz alkalmakat magának intézi.

Tartozz bármelyik kategóriába, cikkünk segít megismerni az egyik legalapvetőbb szervizműveletet!

Kezdjük az elején: miért fontos a rendszeres futómű állítás?

A rendszeres futómű beállítás elsősorban megelőző jelleggel történik, célja az, hogy minél hosszabb távon megőrizzük az alkatrészek épségét és folyamatosan biztosítsuk a megfelelő menetbiztonságot.

A rosszul beállított futómű miatt csökkenhet a gumik tapadása az úttesten, ami miatt megnőhet a féktáv.

Sajnos emiatt rendkívül könnyen alakulnak ki balesetveszélyes helyzetek, melyek egy kis körültekintéssel elkerülhetők lettek volna.

A helytelenül beállított futómű költséges

A biztonság után a második legfontosabb tényező, ami miatt nem hanyagolhatjuk el a futómű rendszeres ellenőrzését, azok a felesleges javítások, melyeket a gondatlanságunk idézhet elő.

Hibás beállítás esetén egyenetlenül kopnak az abroncsok, ami idő előtti cserét tesz szükségessé, valamint a lengéscsillapítók, rugók is sérülhetnek, melyek miatt szervizbe kell vinned az autót.

Bár elsőre úgy tűnhetne, hogy a „tünetmentes” autót felesleges szerelőhöz vinni, ám az előbbiekből látható, hogy meglehetősen nagy kiadásokat előzhetünk meg egy egyszerű futómű állítással.

Mikor kell futómű beállításra menni?

Mikor kell futómű beállításra menni?

Az általános ajánlás az, hogy évente kétszer, a gumicserék alkalmával érdemes összekötni a rendszeres futómű állítást.

Ezt akkor sem érdemes kihagyni, ha nem érzel (még) semmi szokatlant, ugyanis ez még nem garancia rá, hogy tökéletes minden beállítás.

A számodra még nem érzékelhető eltérések az alkatrészek kopásán megmutatkozhatnak, így érdemes időben korrigálni.

Az évi két alkalmon felül akkor érdemes időpontot kérned, hogyha belehajtottál egy nagyobb kátyúba, esetleg véletlenül nekimentél egy padkának, továbbá akkor is, hogyha rendellenes gumikopást észlelsz.

Akkor is hívd a szerelőt, hogyha a kormány egyenes menetben ferdén áll, vagy csikorognak az abroncsok már egy kisebb kanyarban is, valamint, ha az autód rendellenes mértékben rugózik/hintázik megálláskor, akkor is plusz alkalmat szükséges beiktatni.

Futómű állítás Budapesten, a Métánál

Úgy gondolod, ideje lenne beiktatni egy futómű ellenőrzést?

A lehető legjobb helyen jársz!

A 19. kerületi Méta Autószervizben kortól, márkától és típustól függetlenül fogadunk minden autót, így bizonyára a Tied sem lesz akadály!

Szerelőink hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek, így szinte nincs olyan hiba, amit ne láttak volna már!

A szerelési folyamtok során törekszünk arra, hogy mindenről megfelelő tájékoztatást kapj: mindig elmondjuk, mennyi lesz a munka várható időtartama, továbbá a végösszeget is előre közöljük, hogy ne kerülhess emiatt kellemetlen helyzetbe.

Győződj meg munkánk minőségéről Te magad: kérj időpontot szervizünkbe telefonon vagy személyesen!