Márkaszerviz vagy független autószerviz: melyik a jobb választás?

Márkaszerviz vagy független autószerviz: melyik a jobb választás?

Időnként hallani, ahogy hezitálnak az emberek a márkaszervizek és a független autószervizek között, és valljuk be, ritkán jutnak dűlőre az ellenük és mellettük szóló érvek miatt.

Mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya, azonban a könnyebb döntés érdekében összeszedtük, hogy mi alapján érdemes elhatároznod, hogy szakszervizbe vagy független autószervizbe viszed a kocsidat!

Mikor vigyük márkaszervizbe a kocsit?

A márkaszerviz remek dolog, amit sokan szinte egy misztikus, felsőkategóriás dologként kezelnek.

Korszerű berendezések, szakképzett dolgozók, igényes környezet jellemzik a márkaszervizeket.

Nem fognak mellé, akik ezt jó dolognak tartják, de fontos megemlíteni, hogy azok számára a legjobb választás egy márkaszerviz, akik garanciális, vagy prémium kategóriás autóval közlekednek.

Előbbieket értelemszerűen azért éri meg ide hordani, hogy a garancia megmaradjon, utóbbiak esetén a garancián túl is érdemes ide látogatni a speciális alkatrészek és ritka autótípus miatt.

Ezen eseteken kívül viszont már erősen mérlegelendő, hogy megéri-e márkaszervizbe vinni a kocsit, ugyanis a munkadíjuk általában magasabb, mint a hétköznapi szervizeké, így a pénztárcánk nem biztos, hogy itt jól jár.

Független autószervizek előnyei

Független autószervizek előnyei

Amennyiben már nem garanciális a kocsink, akkor már megfontolandó, hogy független szervizet keressünk magunknak.

Sokan tartanak ettől, hiszen a házi javításokra, szakképzetlen szerelőkre gondolnak, de ez a félelem alaptalan.

Mára egy jól működő autószervizben legalább annyira jó szakemberek dolgoznak, mint a márkaszervizek műhelyeiben, továbbá a felszereltségük sem marad alul.

Meglepő tény, de a független szervizek sokszor még inkább ügyfélközpontú hozzáállást tanúsítanak, hiszen nekik nincs gyári garancia, ami biztosítja az újabb látogatást: itt a szakértelemmel kell meggyőzni az embereket.

Miért éri meg márkafüggetlen szervizbe hordani az autót?

A márkafüggetlen autószervizeknek számos előnyük van, a legegyszerűbb és legalapvetőbb az, hogy bármilyen autónk is van éppen, mindenképp fordulhatunk a megszokott szerelőnkhöz.

Ez óriási előny, ugyanis egy megbízható, tapasztalt, ismerős szakember vagy szerelőcsapat kincset ér.

Mindezek mellett sokszor kedvezőbb óradíjakkal dolgoznak, mint a nagy márkák szervizei, így a pénztárcánk is jobban jár úgy, hogy közben nem kell lemondanunk a minőségi szolgáltatásról.

Márka- vagy független autószerviz: íme a konklúzió

Ha a prémium kategóriát félretesszük, akkor kijelenthetjük, hogy a márkaszervizek addig bizonyulnak a hasznosnak az átlagember számára, amíg a garancia érvényes az újonnan kihozott autóra.

Enélkül azonban már semmilyen lényeges hátrányba nem kerülünk, hogyha egy független szakemberre bízzuk az autót.

Sőt, hogyha nem újonnan kihozott gépjármű van a birtokunkban, akkor még előnyt is kovácsolhatunk abból, ha kihagyjuk a márkaszervizek látogatását.

Méta Autószerviz: márka- és életkorfüggetlen profizmus

A Méta Autószervizben szeretettel várunk Téged is, legyen bármilyen típusú autód.

Márkától és életkortól függetlenül vállalunk gépjárműveket, így akár egy típusváltás esetén sem kell új szerelőt keresned.

Remekül felszerelt műhelyünkben minden eszköz megtalálható ahhoz, hogy a különféle gépjárművek megfelelően szervizelhetőek legyenek, továbbá kiterjedt partnerhálózatunknak hála az alkatrészek beszerzése is mindennapos művelet.

Kérj hozzánk időpontot, és tapasztald meg, milyen a márkafüggetlen, ügyfélközpontú autószerelés élménye!