Mi történik, ha elszakad a vezérműszíj?

Mi történik, ha elszakad a vezérműszíj?

A vezérlés cseréje nem egy kis művelet, melyet 1-2 óra alatt el lehet végezni, továbbá anyagiak tekintetében sem a legolcsóbb művelet – talán ez lehet az oka annak, hogy sokan halogatják ezt a teendőt.

Bár egyik karbantartási munkálat halogatása sem gyerekjáték, a vezérlésre ez különösképpen igaz, hiszen, ha nem ejtjük meg időben, akkor nem csak kellemetlen, veszélyes helyzetbe kerülhetünk, hanem nagy anyagi kárt is okozhatunk magunknak.

Miért ne halogasd a vezérlés cseréjét?

A vezérlés cseréjének időbeli eltolása súlyos következményekkel járhat, ugyanis a vezérműszíj elkophat, elérhet, ha az előírtnál több időn vagy kilométeren át használjuk.

Egy elszakadó vezérműszíj miatt sérülhetnek a szelepek, a hajtókar, a dugattyúk vagy a hengerfej is, súlyos esetben még akár motorblokk is kárt szenvedhet.

Bármelyik is következik be, szörnyen drága a javításuk, és bármelyik hiba esetén működésképtelenné válik a jármű.

A halogatott vezérléscsere semmilyen pozitív következménnyel nem jár, ugyanis az extra anyagi terhek mellett veszélybe is sodorhat Téged és a közlekedés egyéb résztvevőit is.

Hogyan zajlik a vezérlés cseréje?

A vezérléscsere nem egy olyan folyamat, amelynek elvégzéséhez csak úgy begurulsz egy szabad pillanatodban a műhelybe, és máris megcsinálják.

Mindenképpen szükséges egyeztetned egy időpontot, amelynek során konzultálsz a szerelővel.

Ide vinned kell majd a forgalmi engedélyt is, hiszen ebben vannak azok az adatok, amelyek alapján a szerelő meg tudja rendelni a szükséges alkatrészeket, ugyanis a vezérlés olyan helyen van az autódban, mely nem látható, ha egyszerűen felnyitjuk a motorháztetőt.

Ezt követően tudnak Neked árajánlatot adni, és ekkor tudják azt is megmondani, hogy várhatóan mennyi időt vesz igénybe a művelet.

Muszáj szervizbe vinni az autót?

Muszáj szervizbe vinni az autót?

Gyakori kérdés a különféle karbantartási művelet során, hogy muszáj-e szervizbe menni egy ilyen cserére.

A válasz egyértelműen az, hogyha jót akarsz tenni magaddal, akkor igen.

A vezérléscsere kifejezetten összetett folyamat, melyhez szaktudás és speciális eszközök szükségesek.

Például vezérlésrögzítő nélkül nem lesz kellően precíz az eredmény, de akár a nem megfelelő minőségű alkatrész beszerzésével is el lehet rontani az egyébként sem olcsó folyamat eredményét.

Szerencsére nem kell gyakran megejteni a vezérléscserét, így, ha mégis sor kerül rá, akkor érdemes hozzáértő ember kezei közé adni az autót a saját érdekedben.

Vezérléscsere a Méta Autószervizben

Szakembereink óriási tapasztalattal rendelkeznek a különböző típusú autók vezérlésének cseréjében.

Legyen szó fiatal vagy idős autóról, márkától függetlenül várunk a különféle rendszeres és eseti karbantartási, javítási munkálatokra!

Szervizünkben részletes tájékoztatást kapsz mind a művelet várható időtartamáról, mind az anyagi vonzatáról, így tervezhetővé, kiszámíthatóvá válik a csere, így aggodalmak nélkül foghatsz bele.

A cserét garanciális szerviz keretein belül végezzük, továbbá csakis jó minőségű alkatrészeket szerelünk be, így biztos lehetsz abban, hogy a kapott eredmény tökéletes lesz.