Miért nem érdemes bolti spray-vel tisztítani a klímát?

Miért nem érdemes bolti spray-vel tisztítani a klímát?

A klíma szerencsére már a modern autók alapkelléke.

Nem is csoda, hogy azzá vált, ugyanis a nyári hőségben ember legyen a talpán, aki kibír egy hosszabb utat szenvedés nélkül egy klíma nélküli járműben.

Azonban a klímával foglalkozni kell: évente legalább egyszer ki kell tisztíttatni, ám sokan szeretnének ezen a műveleten spórolni.

Ez egyáltalán nem helyes gondolat, sőt, akár árthatunk is vele magunknak!

Mikor kell tisztítani a klímát?

Bár általános tanács, hogy évente legalább egyszer ki kell alaposan tisztítani a klímát, mégis sokan nem figyelnek oda a jelekre: a tisztítás idejét egyértelműen jelzi a klíma szaga.

Ha áporodott, büdös szagot áraszt magából az indítást követően, netán megfázásos, allergiás tüneteket tapasztalunk a használatát követően, akkor egyértelmű, hogy eljött a tisztítás ideje, még akkor is, ha nem telt le az egy év!

A lényeg, hogy a mérvadó mindig a klíma állapota, melyből a szag és az esetleges tünetek alapján remekül következtethetünk, így akár az egyéves intervallumnál gyakrabban is szükség lehet a tisztításra.

Miért büdös a tisztítandó klíma?

Miért büdös a tisztítandó klíma?

Az áporodott, egyesek által „mocsárszagnak” hívott szagot a klíma belsejében megtelepedett és elszaporodott baktériumok és/vagy gombák okozzák.

Ebből már rögtön sejthető, hogyha olyan mennyiségben vannak jelen, hogy friss levegő helyett rossz szagok áramlanak be a klímahasználat közben, akkor az ellen tenni kell, hiszen akár az egészségünk rovására is mehet a halogatás.

Bolti klímatisztító spray: remek ötlet vagy felejtős?

A magyar ember szeret spórolni, és ezzel nincs is nagy gond általában.

A probléma ott kezdődik, ha nem a megfelelő helyen szeretnénk takarékoskodni: például a klíma tisztításán.

A boltban kapható klímatisztító spray-k és habok ára nagyon kedvező, ám közel sem lehet elérni vele olyan alapos tisztítást, mint amit egy autószerelő műhelyben végeznek.

Ezek a szerek nem jutnak el a rendszer minden pontjára, így jelentős mennyiségű kórokozót hagyhatnak a klímában, amelyek akár egy hónap alatt újra elszaporodhatnak annyira, hogy ismét megcsapja a büdös az orrunkat.

Egy szó, mint száz: a klímatisztító spray inkább ablakon kidobott pénz, mint spórolás, hiszen nem oldja meg a gondunkat!

A legmodernebb eljárás: óronos klímafertőtlenítés

A klíma tisztításának egyik leghatékonyabb és legmodernebb eljárása az ózonnal történő fertőtlenítés.

Előnye, hogy nem szükséges hozzá megbontani a klímarendszert, mégis elpusztítja az ott megtapadó gombákat, penészt, baktériumokat.

Az ózonos klímafertőtlenítés ára szervizünkben 4900Ft.

Megoldás: klímatisztítás szakemberrel

Az egyetlen tartós és gazdaságos megoldás, hogyha szakemberre bízod a klíma tisztítását.

Így biztosan nem kell a klímában maradt kórokozók miatt aggódnod, és a közhiedelemmel ellentétben az anyagiak miatt sem kell túlzottan aggódnod: a tisztítást 4900 forintból ki lehet hozni, ha nem kell tölteni a rendszert.

Szervizünkbe bármikor kérheted, hogy megvizsgáljuk és kitisztítsuk a klímádat.

Időpontot könnyedén foglalhatsz telefonon és személyesen egyaránt.

Ne halogasd, ne várd meg, míg megbetegszel a baktériumok miatt!