Műszaki problémák, melyek tönkretehetik a nyaralást

Műszaki problémák, melyek tönkretehetik a nyaralást

Képzeld el, ahogy a forró nyári nap sugarait enyhíti a bőrödön a hűs, tengeri szellő, és, hogy tökéletes legyen a pillanat, belekortyolsz a jéghideg sörbe a vízparton.

Ez a nyaralós pillanatkép csodás, szinte már idilli, de tudod, mi ronthatja el a legjobban a hangulatot?

Egy lerobbant kocsi!

Természetesen nem célunk, hogy falra fessük az ördögöt, de sajnos gondolni kell a problémás eshetőségekre is azért, hogy megelőzhessük azokat, hiszen valljuk be: ha a nyári pihenés során – netán pont az oda- vagy visszaúton – hibásodik meg az autó, az elég sok fejfájást okozhat.

Szerencsére a meghibásodások jelentős része elkerülhető egy alapos átvizsgálással, melynek legfőbb elemeit cikkünkben be is mutatjuk, hogy az autód hibája biztosan ne rontsa el a nyaralást!

Futómű ellenőrzés: a kihagyhatatlan lépés

A futómű feladata, hogy az autót stabilan az úttesten tartsa a változatos útviszonyok és vezetési szituációk során – ha ebben a rendszerben gond adódik, az nehezen irányíthatóvá teheti az autót, ami egyenes út a balesetek felé.

Szerencsére ezt egy előzetes futóműellenőrzéssel orvosolhatjuk, melynek során átvizsgálják a rugókat, lengéscsillapítót, lengőkarokat, gömbfejeket, továbbá a beállításokban jelentkező problémák is korrigálhatók, amivel megelőzhetők a rendellenes kopásból adódó hibák.

Az abroncsok ellenőrzése nem csak cserénél fontos

Azt bizonyára minden sofőr tudja, hogy gumicsere esetén mindig ellenőrizendő az abroncsok állapota, ám ez a teendő hosszabb utak előtt is ajánlatos.

Ilyenkor nem csak a barázdák megfelelő mélységét kell ellenőrizni, hanem érdemes a kopás egyenletességét is szemügyre venni, ugyanis az egyenetlen kopás futómű problémákra utal, és a tapadást is jelentősen rontja.

Emellett persze az esetleges kisebb sérülésekre is figyelmet kell fordítani, hiszen egy defekt sohasem túl kellemes meglepetés, egy hosszú úton pedig különösen veszélyes lehet.

Mikor tisztíttattad a klímát?

A nyári hőségben a klíma egy áldás, de az elmulasztott tisztítás miatt kórokozók telepedhetnek meg egyes alkatrészekben.

Ezek belélegzése – főleg a több órás utak alkalmával - allergiás vagy megfázásszerű tüneteket produkálhat, ami megkeserítheti a pihenésre szánt időt.

Erre tökéletes megoldás lehet a klíma ózongenerátoros tisztítása, mellyel vegyszermentesen pusztíthatjuk el az összes baktériumot, gombát és vírust, melyek veszélyeztethetik az egészségünket.

Teljeskörű karbantartás a Méta Autószervizben

Teljeskörű karbantartás a Méta Autószervizben

A fenti felsorolást még számos elemmel bővíthetnénk, hogyha a tökéletességre szeretnénk törekedni, de megértjük, hogyha már ezek programba iktatása is némi szorongást idéz elő benned.

Ne aggódj!

Mi a Méta Autószervizben a fentebb említett műveleteket mind el tudjuk végezni, így nem kell több helyre hordanod az autódat ahhoz, hogy teljesen rendben legyen.

Szerelőink várják autódat kortól, márkától és típustól függetlenül!

Kérj időpontot telefonon, vagy látogass el hozzánk személyesen – ha ránk bízod az autód, garantáltan gondtalan nyaralásban lehet részed!