Ne hanyagold el a futómű állítást!

Ne hanyagold el a futómű állítást!

A futómű állítás egy némiképp mostohán kezelt teendő, amit nem lenne szabad félvállról vennie senkinek, ugyanis hosszútávon rengeteg kellemetlenséget okozhat ez az elmulasztott teendő.

Magas anyagi károkkal és veszélyes hibákkal kell szembenézned, hogyha ki akarod kerülni a futóműállítás lépéseit.

Ha tovább olvasol, lehetőséged lesz mérlegelni, hogy megéri-e kihagyni ezt a lépést!

Mi történik, ha elmarad a futómű állítás?

Ne is kerülgessük a forró kását, íme, ezekkel kell megbirkóznod, hogyha kihagyod a futómű állítás lépését!

  • Idő előtti gumicsere: a rosszul beállított futómű eredményeképp a lengőkarok sérülhetnek, és az ebből fakadó deformitás az abroncsokra is kihat. A gumiköpeny kopása ilyenkor az átlag használathoz képest fokozott, és sokszor rendellenes formában történik, amely a gumik idő előtti cseréjét teszi szükségessé.
  • Csökkenő biztonság: mivel a futómű biztosítja az úttesttel való kapcsolatot, a meghibásodása csökkenti a menetbiztonságot. Ezt csak fokozza, hogy a rendellenesen kopott gumik tapadása sem megfelelő, így fokozott a veszélye a balesetveszélyes helyzetek kialakulásának.
  • Folyamatosan romló vezetési élmény: minél inkább hangsúlyozottak a hibák, sajnos annál inkább kellemetlenné válik a vezetés. Az autó elhúzhat valamelyik irányba, ami miatt folyamatos ellenkormányzás szükségeltetik, így a vezetés fárasztóbbá válhat.

Az említett hibák mind a pénztárcánkat, mind pedig a biztonságunkat veszélyeztetik, pedig egy pár ezer forintos lépés beiktatásával elkerülhetők.

Miért kell állandóan állítani a futóművet?

Miért kell állandóan állítani a futóművet?

A futómű beállítás minden gumicsere után ajánlott, ám ezen kívül is előfordulhat, hogy plusz alkalomra van szükség.

Ilyen alkalom lehet például, ha egy parkolás során erősebben nekimegyünk egy padkának, de akár egy mélyebb kátyú is előidézheti a problémát.

Ezen kívül egy defekt vagy a futómű bármely alkatrészének szervize után javasolt a beállítás.

Könnyen észrevehető, hogy a futóműállítás szükségességét rendkívül hétköznapi események teszik szükségessé, ezért sem lehet egyetlen autó sem kivétel ez alól.

Futómű állítás Budapest környékén

A rendszeres futómű állítás a saját érdekedben szükséges, ezt már bizonyára Te is látod.

Mivel a futómű nagy befolyással van a biztonságodra, ezt mi műhelyünkben mindig óriási körültekintéssel végezzük.

Szervizünkben csakis magasan képzett, tapasztalt szerelőkkel dolgozunk együtt, hiszen rendkívül fontos számunkra az elégedettséged és a magas minőségű munka biztosítása.

Amennyiben nincs különösebb probléma az autóval, csupán a futómű állapotát szeretnéd ellenőriztetni és szükség esetén korrigáltatni, akár meg is várhatod, amíg rendbe tesszük az autódat.

Ezt egy kényelmes, légkondicionált váróban teheted meg, így komfortosan töltheted a szerelésre szükséges időtartamot.

A munkáinkra garanciát vállalunk, továbbá márkától és típustól függetlenül vállaljuk a különféle járművek teljeskörű szervizét, beleértve a kisteherautókat is.

Kérj hozzánk időpontot telefonon, vagy látogass el hozzánk személyesen, és tapasztald meg, milyen egy minőségi autószerviz munkatársaival együttműködni!