Nem az igazi a kuplung? Irány a szerelő!

Nem az igazi a kuplung? Irány a szerelő!

A kuplung egy rendkívül gyakran használt alkatrésze az autónknak, ami nem csoda, ugyanis enélkül nem is működhetne a normális, megszokott módon a jármű.

Itt kell nagyon figyelni: a kuplung problémákra utaló jeleket az első pillanattól fogva komolyan kell venni, nem szabad halasztani a szerelést, ugyanis óriási károk érhetnek minket!

Mi történik, ha hibás kuplunggal közlekedünk?

Természetesen a kuplung esetében is adódhatnak olyan hibák, amellyel még eljutunk A-ból B-be, ez azonban nem szerencsés, ugyanis, ha fokozódik a gond, akkor akár teljesen mozgásképtelenné is válhat az autó.

A kuplung biztosítja a motor és a sebességváltó közötti kapcsolatot, részt vesz a különböző fordulatszámú elemek szinkronizálásában, és általa válik irányíthatóvá a motor teljesítménye.

Ebből a feladatból már látható, hogy nehézkes közlekedni egy rossz alkatrésszel, így a legelső jeleket is komolyan kell venni!

Jelek, melyek esetén hívd a szerelőt

Ha az alábbi gondokat tapasztalod, azonnal keresd fel a szerelődet:

  • nehéz benyomni a kuplungot, vagy éppen túlságosan puha használat közben;
  • a kuplung benyomásakor szokatlan, recsegő hangot hallunk;
  • sebességbe tesszük az autót, de az nem indul el, vagy csak nagyon nehezen;
  • nehézkes a sebességváltás, nem veszi megfelelően a sebességet a kocsi;
  • gázt adva a motor felpörög, de nem gyorsul az autó a megszokottak szerint;
  • kellemetlen szagot érzünk induláskor.

Felelőtlen hozzáállással balesetveszélyes helyzetbe kerülhetünk, hiszen a fentebb felsorolt problémák egyértelműen műszaki hibára utalnak.

Ha még meg is ússzuk a balesetet, lehetséges, hogy csak a vontatás segít majd eljutni az autószervizbe.

A javítást kikerülni nem tudjuk, csak magunknak ártunk vele, ha nem megyünk időben szerelőhöz!

Mennyire drága a kuplung javítás?

Mennyire drága a kuplung javítás?

Őszinték leszünk, mint mindig: a kuplung javítása nem az a feladat, melyet tízezer forintból meg lehet oldani.

Természetesen típus- és problémafüggő a végösszeg, de a legkisebb javítási munkálat is 40-50 ezer forint környékén mozog.

Mivel nem olcsó teendő, fokozottan érdemes odafigyelni a megfelelő karbantartásra, ugyanis a szabályozással, ellenőrzéssel járó folyamatok olcsóbbak, továbbá, még ha valami gondot is észlel a szerelő, van lehetőség felkészülni a szerelés költségére.

Kuplung javítás a Méta Autószervizben

Mivel a kuplung fontos alkatrész, továbbá nem két forint a javítása, mindenképp megfelelő, tapasztalt szakemberekre illik bízni a szerelését.

Szervizünkben hosszú évek tapasztalatával rendelkező szakemberek várnak Téged is, hogy maximális biztonságban tudhasd az autódat és saját magadat.

A munkáinkra garanciát vállalunk, továbbá a gyorsabb munkálatok, szemrevételezések esetén kényelmes, tiszta váróhelyiségben töltheted az időt, amíg az autóddal foglalkozunk.

Budapesten, a 19. kerületben könnyen megközelíthető helyen találod meg a műhelyünket, ahová márkától és kortól függetlenül szívesen fogadunk mindenféle személy- és kistehergépjárművet.