Műszeres futómű beállítás és árak a Méta Autószerviznél

Műszeres futómű beállítás és árak a Méta Autószerviznél

A futómű beállítása is, akárcsak a legtöbb autót érintő szervizelési munkálat, nagy odafigyelést és szakértelmet igényel.

Gondolj csak bele: a futóműnek köze van a kormányzáshoz, a kerekekhez, gyakorlatilag azokhoz a részekhez, amikkel irányítod az autód, így talán nem is kell magyarázni, hogy közlekedésbiztonsági szempontból milyen jelentős szerepe van.

Ezért szervizünkben mi kiemelt figyelmet fordítunk a futómű beállítására is.

A futómű szervizelése

Általánosságban azt lehet elmondani, hogy ügyfeleink akkor fordulnak hozzánk, ha valami problémát észlelnek a futóművel kapcsolatban.

Ritkább, amikor valaki csak azért érkezik, hogy bemérjük neki, bár erre is van bőven példa, például az abroncsok cseréje után.

Az viszont már gyakoribb, hogy bár egy érzékelhető probléma van, mégsem a konkrét hiba javítását kéri az ügyfél, hanem csak a futómű beállítását – de ezt így nem lehet (!) elvégezni.

Mi ezzel a probléma?

Alapvetően bármilyen futómű beállítást csak akkor lehet, és csak akkor szabad elvégezni, ha minden alkatrész és elem a helyén van, megfelelő állapotban – például, ha lötyög egy alkatrész, akkor nem lehet elvégezni a beállítást.

A futómű beállítás igényével érkezők általában amiatt fordulnak hozzánk, mert csörgő, zörgő hangokat hallanak.

Ez viszont nem feltétlenül jelenti azt, hogy a helytelen beállítás lenne a probléma, sokkal inkább arra utal, hogy valamelyik alkatrész meghibásodott.

Így végezzük a futómű beállítást

Így végezzük a futómű beállítást

Tehát, mielőtt elvégeznénk a futómű beállítását, előtte mindenképpen át kell vizsgálnunk az autót, hiszen nem szeretnénk félmunkát végezni, és hosszú távon Te sem járnál jól vele.

Az átvizsgálás a felfüggesztés vizsgálatát jelenti, amivel, ha minden rendben van, akkor el is tudjuk végezni a futómű szakszerű, geometriai beállítását, természetesen a megfelelő műszaki gépekkel.

A beállításhoz mi egy modern, új generációs, 3D technológiával működő német minőségű Hofmann gépet használunk.

Amire még figyelni kell futómű beállítás előtt

A munka oroszlánrésze természetesen a mi feladatunk és mi is végezzük el, azonban annak érdekében, hogy ez minél zökkenő mentesebben történhessen, van két dolog, amit szem előtt kell tartanod, mielőtt eljössz hozzánk futómű beállításra.

  • Az egyik, hogy az autódon lévő kerekek tengelyenként egyforma méretűek legyenek: vannak bizonyos autótípusok, amiknél a gyártói ajánlás megengedi, hogy a hátsó kerekek más méretűek legyenek, mint az elsők (de átmérőben meg kell, hogy egyezzenek).
  • A másik pedig, hogy az autód lehetőség szerint legyen üres: nem előnyös, és nem lehet tökéletesen elvégezni úgy a beállítást, ha plusz súly is jelen van.

Futómű beállítás árak

Első futóműállítás 11 900 Ft
Első-hátsó futóműállítás 14 500 Ft
4x4 futóműállítás terepjáró 18 000 Ft
Tgk. futóműállítás 14 500 Ft
Futómű bemérés (átvizsgálás) 4 900 Ft

Keress minket bizalommal!

Kollégánk már több ezer futómű beállítást végzett, így biztos lehetsz benne, hogy a Te autód is a lehető legjobb kezekben lesz nálunk!

Keress minket telefonon, vagy foglalj időpontot!

Futómű beállítás, szerviz, árak, Budapest 19. kerület

Műszeres futómű beállítás és árak a Méta Autószerviznél

A futómű beállítása rendkívüli precizitást igénylő művelet. Jól felszerelt szervizünkben 3D technológiával működő futóműállító géppel és tapasztalt kollégákkal várunk!

Futómű javítás, szerviz, árak, Budapest 19. kerület

Futómű javítás a Méta Autószerviznél

A futómű javítása elsősorban az ide tartozó alkatrészek javítását, felújítását, illetve cseréjét is jelenti. De ez utóbbira nem minden esetben van szükség!