Kipufogó csere, szerviz árak a Méta Autószervizben

Kipufogó csere, szerviz árak a Méta Autószervizben

A kipufogó egy olyan része az autónak, amit valljuk be, sokan inkább otthon szeretnének megjavítani – de legalábbis nem ritka, hogy megpróbálkoznak a javításával házi körülmények között.

Ez viszont nem a legjobb ötlet ebben az esetben sem, hiszen a kipufogócsövön keresztül tudnak távozni az autó működése során létrejövő gázok, így feltétlenül szakember kezeire kell bízni a javítást.

Így jelezheti a kipufogóval kapcsolatos hibákat az autó

Ahogy sok más esetben, úgy a kipufogóval kapcsolatos problémák is hanghatással járnak, így szerencsére viszonylag könnyen észre lehet őket venni.

Az autója hangját minden autós jól ismeri, így, ha ebben változást észlelsz, akkor lehetséges, hogy a kipufogónak lehet valami baja – ilyen hanghatás például, ha a szokásosnál jobban „mordul” az autó.

Ha figyelmen kívül hagyod – amit nem javaslunk egyébként – akkor ez a hang kis idővel intenzívebb lesz, mert az adott hiba fokozatosan rosszabbodni fog.

A kipufogó szervizelés menete

Mindenekelőtt megvizsgáljuk az autót, illetve a kipufogó berendezést.

Ez jellemzően szemrevételezéssel történik, hiszen ezekben az esetekben a hibák felfedezéséhez nem szükséges diagnosztikai műszert használni, azok szemmel is jól láthatók.

Milyen hibák merülhetnek fel a kipufogónál, és mi ezekre a megoldás?

Milyen hibák merülhetnek fel a kipufogónál, és mi ezekre a megoldás?

Az egyik leggyakoribb észlelt probléma az, hogy a kipufogó egyszerűen kilyukad.

Azt kell mondjuk, hogy ez évek múltával természetes: az az oka, hogy az alkatrészt utoléri a korrózió.

A kipufogók belseje nincs lekezelve, lefestve semmivel, így belülről kezdenek el szépen lassan rohadni, illetve később kilyukadni.

Természetesen a kilyukadt kipufogócsöveket szervizünkben meg tudjuk javítani.

Ha van rá lehetőség, akkor hegesztéssel korrigáljuk a hibát, de szükség esetén a kipufogót ki is tudjuk cserélni gyári, illetve utángyártott alkatrészre is.

De ebben az esetben is elmondható, hogy törekszünk arra, hogy amit lehet, azt megjavítsunk: nem fogunk egyből cserére ítélni valamit, ha másképp is meg lehet oldani a problémát.

A kipufogó dobot, a lambdaszondát és a katalizátort is ki tudjuk cserélni!

Ha arra lenne szükség, úgy a kipufogó dobot is kicseréljük, és az alkatrész beszerzését is szívesen vállaljuk.

Ha az autó olyan, akkor univerzális dobot is be tudunk rendelni, de vannak olyan autótípusok, amiknél mindenképpen gyári alkatrészt szükséges beszerelni.

Emellett pedig a lambdaszondák szervizelése sem jelent számunkra gondot.

Sok szerviz kerüli az ilyen jellegű munkákat, de minket nem riaszt el ez sem: ha szükséges, kicseréljük a tönkrement lambdaszondát, de ha javítható, akkor behegesztjük, helyreállítjuk a menetet, és ki is tudjuk tekerni akár a berohadt szondát is.

Akkor se aggódj, ha a probléma a katalizátor és részecskeszűrő miatt áll fenn.

Katalizátorok esetében, ha például hangos az autó, az arra utalhat, hogy ez az elem megsérült; amennyiben javítható, megcsináljuk, ám ha nem, akkor sincs gond, mert kicseréljük.

Itt is autótípustól függ, hogy van-e lehetőség univerzális katalizátor beszerelésére: azoknál az autóknál, ahol a leömlővel együtt van a katalizátor, ez sajnos nem lehetséges.

Kipufogó szerviz

Lambdaszonda csere Normaidős, Autodata alapján
Részecskeszűrő csere Normaidős, Autodata alapján
EGR szelep csere Normaidős, Autodata alapján
EGR szelep takarítás Normaidős, Autodata alapján

Kérj hozzánk bátran időpontot!

Ha profi kezekre szeretnéd bízni az autódat, foglalj időpontot telefonon szervizünkbe, hogy várakozás nélkül, egy előre egyeztetett időpontban tudjuk megjavítani az autódat!

További hasznos cikkek kipufogó csere és javítás témakörben

Ezek a meghibásodott kipufogó rendszer egyértelmű jelei

Ezek a meghibásodott kipufogó rendszer egyértelmű jelei

Furcsa hangok, szagok a kipufogó környékén? Sajnos ez azt jelenti, hogy baj van! Ismert fel időben a kipufogó hibáinak jeleit, még mielőtt óriási károkat okozna az autódban!

Röviden a kipufogó rendszerről: miért olyan fontos foglalkozni vele?

Röviden a kipufogó rendszerről: miért olyan fontos foglalkozni vele?

A kipufogó rendszerre kevesen gondolnak, ha karbantartásról van szó, pedig rendkívül fontos része az autónak, és meghibásodása is súlyos következményekkel járhat. Cikkünkből megtudod, miért!